Grzyby marynowane

  • wyświetlono: 1497 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Obowiązkowa pozycja w sezonie grzybowym :)

DSC_8347
  • 3 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

grzyby leśne, u mnie drobne podgrzybki
sól
zalewa na 3 słoiki 250 ml:
1 szklanka wody
1/2 szklanki octu
5 dkg cukru
3 liście laurowe
3 ziela angielskie
1 łyżeczka pieprzu ziarnistego
1 łyżeczka ziaren gorczycy
3 łyżki oleju

Sposób przygotowania przepisu:

Grzyby marynowane

  • 1. Grzyby oczyścić i wrzucić na wrzątek z 1 łyżeczką soli. Gotować 5 minut i odcedzić na durszlaku. Składniki zalewy zagotować. Grzyby przełożyć do słoików, zalać zalewą, zamieszać delikatnie. Zakręcić. Słoiki pasteryzować 15 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

grzyby leśnegrzybyzalewa octowagrzyby marynowanegrzyby w occie

Komentarze

Podobne przepisy

Grzyby na ostro

Dodane przez: agazlotko

Marynowane grzyby na ostro

Sezon grzybobrania w pełni. Przepis...

.

Dodane przez: Anitka0804

Grzyby marynowane

Znalazłam cały koszyk grzybów w...

image-02mayqa

Dodane przez: paolineczka

Tradycyjne grzyby marynowane

Tradycja to podstawa. Tak przygotowała...

Grzyby marynowane

Dodane przez: danusia19671

Grzyby marynowane

Małe grzybki marynuję z ogonkami

image-2ahccbk

Dodane przez: Apetyczna babeczka

Grzyby marynowane - prawdziwki w miodzie

Trudno mi pisać o innych grzybiarzach,...

Grzyby marynowane

Dodane przez: Anitka0804

Grzyby marynowane

Byłam wczoraj w lesie i nazbierałam...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE