Grzyby marynowane tradycyjnie

4.47 (187 ocen)

  • 2 godz.

Robię różne zalewy do leśnych grzybów. Dzisiaj klasyczna marynata do grzybów. Marynuje w nich borowiki, kozaki i podgrzybki, są przepyszne :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki na zalewę:

    3 szklanki wody
    2 szklanki octu 10%
    1/2 szklanki cukru
    1 listek laurowy
    kilka ziaren pieprzu
    kilka ziaren ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

4.47 (187 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Grzyby marynowane

Grzyby marynowane tradycyjnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Grzyby oczyścić, obgotować ok. 30 minut w lekko osolonej wodzie, odcedzić.
    2. Zagotować wodę z cukrem i przyprawami, na końcu dodać ocet.
    3. Grzyby ułożyć w słoikach, dołożyć po kawałku liścia laurowego, ziarno pieprzu i ziela angielskiego. Zalewać gorącą zalewą i pasteryzować 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borowiki Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować