Grzybowe mielone

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kotleciki można przyrządzać z świeżo zebranych mieszanych grzybów, jak również z wcześniej mrożonych. Są pyszne i pełne grzybowego aromatu. Polecam

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -300gr grzybów leśnych
    -czerstwa bułka namoczona wcześniej w wodzie i odsączona
    -1 cebula
    -1 ząbek czosnku
    -1 jajko
    -sól
    -pieprz
    -bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Przystawki

Grzybowe mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone grzyby pokroić w kawałki i podgotować w osolonej wodzie przez 30minut. W tym czasie zeszklić na masełku cebule wraz z czosnkiem.
    Grzyby, cebulę z czosnkiem, zmielić w maszynce. Dodać do nich odsączoną bułkę, jajko oraz około 2 łyżki bułki tartej. Doprawić solą i pierzem i dokładnie wymieszać. Formować kotleciki i obtaczać w bułce tartej. Farsz będzie mokry i lepiący się. Smażyć na oleju do zrumienienia z każdej strony. Podawać jako bezmięsny dodatek do obiadu lub z samym pieczywem.

Porady

Kotlety najlepiej smakują z grzybów mieszanych dodając przede wszystkim kurki .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borowiki Grzyby Kurki Mięso mielone

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować