Grzanki z bakłażanem i jajem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Szybkie grzanki które zrobimy w 10 minut. Potrzebne są tylko cztery składniki podstawowe. Mogą być na śniadanie, kolacje, można je zapakować na wynos. Bardzo lubię jak jajko jest lekko ścięte i fajnie wypływa z jajka. Proste, szybkie a jakie dobre.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 bułki pszenne
    1 bakłażan
    3 jajka
    1 pomidor duży
    sól, pieprz
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Grzanki Przekąski

Grzanki z bakłażanem i jajem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana kroje w plastry grubości 1 cm, solę i odstawiam na 30 minut. Po tym czasie zmywam sól zimna wodą, i osuszam plastry. Bułki kroję w krążki 1 cm. Pomidora kroję w plastry. Grzanki smażę na patelni grillowej na oleju. Bakłażana plastry też smażę na na patelni. Jajka smażę na osobnej patelni. Doprawiam pieprzem. Na spodzie grzanki układam plastry bakłażana, kolejna grzanka, plastry pomidora, kolejna grzanka i jajko. Dekoruje kawałkiem pomidora.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Jajka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować