Gruszkowo - cytrynowy deserek

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Gruszka w postaci musu, pod delikatną pianką cytrynową, przykryta bitą śmietaną i galaretką cytrynową.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 puszki gruszek
    1 galaretka gruszkowa
    1 galaretka cytrynowa
    400 ml śmietanki 30 %
    bisztopt ciemny lub ciasteczka czekoladowe
    2 łyżeczki żelatyny
    1 łyżeczka cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Gruszkowo - cytrynowy deserek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki zblendować wraz z sokiem. Zagotować, dodać sypką galaretkę gruszkową. Dokładnie wymieszać, rozłożyć do pojemniczków, schłodzić.
  • 2. 3 łyżki galaretki cytrynowej rozpuścić w 1/4 szkl wody.
  • 3. 200 ml śmietanki ubić na sztywno, dodać płynną galaretkę. Wyłożyć na stężały mus gruszkowy.
  • 4. Na schłodzoną piankę dać pokruszony biszkopt czekoladowy lub ciasteczka.
  • 5. Źelatynę napęcznieć, rozpuścić w kąpieli wodnej.
  • 6. 200 ml śmietanki ubić na sztywno, dodać cukier puder. Połączyć zżelatyną, wyłożyć na pokruszony biszkopt.
  • 7. 3 łyżki galaretki cytrynowej rozpuścć w niepełnej szklance wrzątku. Schłodzić. Tężejącą wylać na wierzch deserków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować