CYTRYNOWY PUSZEK

4.99 (186 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Delikatna cytrynowa pianka, a z wierzchu warstwa kokosa i migdałów. Do przygotowania w kilka chwil

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg sera w wiaderku
    4 galaretki cytrynowe
    5 łyżek cukru pudru
    500 ml gorącej wody
    300 ml śmietany kremówki
    15 dag herbatników petit beuerre
    20 dag wiórek kokosowych
    5 łyżek płatków migdałowych
    2 łyżki masła
    3 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

4.99 (186 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno

Cytrynowy puszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Dużą blachę wykładamy ciastkami.
    *Galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Studzimy.
    *Śmietanę ubijamy na sztywno. Ciągle ubijając dodajemy cukier puder oraz ser.
    Następnie po trochu dodajemy wystudzoną galaretkę. Masę serową wylewamy na ciasto.Odstawiamy do lodówki do stężenia.
    * Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cukier oraz wiórki z płatkami migdałów, ciągle mieszając podprażamy na złoty kolor. Studzimy. Zimnymi wiórkami posypujemy obficie ciasto
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować