Grillowany kurczak z rozmarynem

4.5 (141 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszne, aromatyczne i soczyste mięso, pachnące cytryną i rozmarynem.

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    sok z 1/2 cytryny
    1 łyżka oleju
    gałązka świeżego rozmarynu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Sok Grill

Grillowany kurczak z rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć i oczyścić z błonek. Przyprawić solą i pieprzem. Sok z cytryny, olej i połamane igiełki rozmarynu wymieszać i w tej marynacie pozostawić mięso na kilka godzin w chłodnym miejscu. Następnie grillować kilkanaście minut, ewentualnie usmażyć lub upiec.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sok z cytryny

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować