Grillowany dorsz w warzywach

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Grillowany dorsz w warzywach

  • Łatwy

Składniki:

  • - dorsz bez głowy ((lub inna ryba)): 2 sztuki
    - marchewka: 2 sztuki
    - pietruszka (lub kawałek selera): 2 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 2 ząbki
    - przyprawa do ryb: 1 opakowanie
    - masło: 2 łyżeczki
    - natka pietruszki (gałązki): 4 sztuki
    - cytryna: 0.5 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Grill

Grillowany dorsz w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte, wypatroszone i osuszone dorsze natrzeć przyprawą do ryb i
    skropić sokiem z cytryny. Środek ryby rozsmarować wyciśniętym
    czosnkiem, włożyć gałązkę natki pietruszki i łyżeczkę masła.
    Odstawić na godzinę do lodówki.
  • 2. Czystą ,obraną marchew, pietruszkę zetrzeć nas tarce o dużych
    oczkach.Cebulę pokroić w np. w plasterki.
  • 3. Folie aluminiową posmarować lekko oleję ,ułożyć rybę obłożyć
    natką pietruszki, warzywami i i szczelnie zawinąć folię. Piec na
    rozgrzanym grillu około 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować