Grillowany camembert z grillowaną gruszką i żurawiną

4.5 (148 ocen)

  • 30 min

Troszkę pozazdrościłam szczęśliwym posiadaczom ogródków i też sobie pogrillowałam, ale na kuchennym stole :)

  • 30 min

Składniki:

  • Na dwie osoby:
    2 garście mieszanki sałat
    2 camemberty naturalne 120g
    2 nieduże gruszki
    sok z cytryny
    4 łyżeczki żurawiny do mięs
    olej do posmarowania rusztu
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Grill Ser

Grillowany camembert z grillowaną gruszką i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ser i gruszki na grillu 1. Rozgrzałam elektryczny grill. Ruszt posmarowałam niewielką ilością oleju.
    Gruszki opłukałam, osuszyłam, przekroiłam na pół, usunęłam gniazdo nasienne. Każdą połówkę przekroiłam wzdłuż na dwa cieńsze plastry, skropiłam je sokiem z cytryny.
    Plastry ułożyłam na rozgrzanym ruszcie, po chwili dołożyłam serki. Piekłam po kilkanaście minut z każdej strony – mój grill nie ma szczególnej mocy i dlatego trwało to tak długo – do momentu aż gruszki były miękkie, a na serze odbiły się prążki.
  • Gorący camembert jest w środku płynny 2. Ser odwracałam bardzo delikatnie, bo gorący jest w środku płynny.
  • Wgłebienia po gniazdach nasiennych wypełnione żurawiną 3. Na talerze wyłożyłam po garści mieszanki sałat. Obok ułożyłam upieczone serki i gruszki. Wgłębienia po gniazdach nasiennych wypełniłam żurawiną do mięs.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert Gruszki Sery Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować