Grillowany camembert z żurawiną

5 (3 ocen)

  • 6 min
  • Dla 4 osób

Grillowy klasyk, zawsze dobrze smakuje. U mnie uzupełnieniem tej klasycznej przystawki są młode listki szpinaku, marynowana cebulka perłowa i rozmaryn. Wszystko pysznie się prezentuje i świetnie smakuje.

  • 6 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • okrągłe serki camembert dowolna ilość

    na każdy serek:
    łyżka konfitury z borówki lub żurawiny
    kilka listków młodego szpinaku
    kilka cebulek perłowych
    gałązka rozmarynu
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Potrawy na grilla

Grillowany camembert z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serki układamy na rozgrzanym ruszcie grilla. Grillujemy chwilę z każdej strony.
    Serki wykładamy na podkładzie z listków szpinaku, dookoła układamy kilka cebulek. Na każdy serek wykładamy po łyżce konfitury posypujemy listkami rozmarynu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować