Grillowane roladki z cukinii z zieloną pastą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Grillowane roladki z cukinii z zieloną pastą są idealną przekąską na imprezę. Szybkie i smaczne, a do tego bardzo dietetyczne! Polecam!

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    ◦2 cukinie
    ◦1 łyżka oliwy z oliwek
    ◦sól
    ◦pieprz
    ◦szczypiorek


    Składniki na zieloną pastę:
    ◦½ szklanki zielonego groszku lub bobu
    ◦1 garść rukoli
    ◦1-2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
    ◦1 łyżka pestek słonecznika
    ◦1 łyżka oliwy z oliwek
    ◦sól
    ◦pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki

Grillowane roladki z cukinii z zieloną pastą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie myjemy i kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Każdy plasterek smarujemy niewielką ilością oliwy, solimy i pieprzymy. Grillujemy kilka minut.

    Groszek lub bób gotujemy w osolonej, wrzącej wodzie. Odcedzamy i wrzucamy do miski. Dodajemy rukolę, przeciśnięte ząbki czosnku, słonecznik i oliwę. Miksujemy aż pasta będzie miała kremową konsystencję. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Plasterki cukinii smarujemy zieloną pastą i zwijamy w roladki. Przewiązujemy szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Grillowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować