Nasze majowe grillowanie. Tym razem nie zwykłe kiełbaski a roladki z kurczaka nadziewane żółtym serem i owinięte plasterkami boczku. Zachęcam do wypróbowania podczas Waszego grillowania.
40 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
2 piersi z kurczaka
8 kawałków żółtego sera (paski ok. 1x1x5 cm)
8 plasterków boczku
tymianek
Grillowane roladki z kurczaka z serem i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso podzielić w sumie na 8 kotlecików, rozbić lekko na plastry, posypać solą i tymiankiem, zwinąć wkładając do środka kawałek sera. Plasterki boczku przeciąć wzdłuż na pół. Przygotowane roladki owinąć boczkiem, końce założyć za siebie lub spiąć wykałaczkami. Piec na ruszcie ok. 15-20 min obracając z każdej strony.
Komentarze