Grillowane naleśniki z jajkiem, groszkiem i anchois

4.5 (153 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Dla miłosników nowych smaków - grillowane naleśniki z pysznym farszem

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mleko: 1 szklanka
    - jajka: 2 sztuki
    - olej: 3 łyżki
    - mąka: 100 gramów
    - sól: 1 szczypta
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - natka pietruszki (posiakana): 1 łyżka

    - groszek (mrożony lub konserwowy): 0.5 szklanki
    - jajka (ugotowane na twardo): 5 sztuk
    - mozzarella: 125 gramów
    - cebula (mala czerwona): 1 sztuka
    - anchois (fileciki): 15 sztuk
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - majonez: 3 łyżki
    - rzeżucha: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Grillowane naleśniki z jajkiem, groszkiem i anchois - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowane naleśniki 1. Składniki na ciasto zmiksować. Odstawić na 15 minut. Groszek ugotować, przelać zimną wodą, odcedzić. Jajka pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Wymieszać wszystko razem. Doprawić solą i pieprzem. Anchois lekko osączyć z oliwy, mozzarellę pokroić na paski. Na spryskanej odrobiną oleju patelni smażyć z obu stron blade naleśniki - wyszło 5 sztuk.
    Naleśniki faszerować sałatką jajeczną z groszkiem, mozzarellą i po 3 anchois na sztukę. Zawinąć, a brzegi wcisnąć do środka. Układać złożoną stroną do dołu na grillu elektrycznym. Grillować chwilę z obu stron do zarumienienia. Podawać z majonezem lub sosem majonezowo-jogurtowym i zieleniną, np. rzeżuchą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować