Naleśniki z jajkiem i szczypiorkiem

4.48 (143 ocen)

Wiosna na talerzu! Pyszne ciasto naleśnikowe i aromatyczny, prosty w wykonaniu farsz. Kompozycja - palce lizać!

Składniki:

  • 500 ml mleka
    1 jajko
    180 g mąki
    1 łyżeczka cukru
    100 ml oleju
    5-7 szt. jajek gotowanych
    pęczek szczypiorku
    sól
Wystaw ocenę:

4.48 (143 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Przekąski

Naleśniki z jajkiem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmiksuj jajko z mlekiem, dodaj sól i cukier. Wsyp mąkę. Wymieszaj. Dolej 50 ml oleju i jeszcze raz zmiksuj całość.
  • 2. Na gorącej patelni usmaż cienkie naleśniki.
  • 3. Nadzienie: Pokrój gotowane jajka i szczypiorek. Dopraw solą. Wymieszaj.
  • 4. Posmaruj naleśniki przygotowanym nadzieniem i usmaż na pozostałym maśle z obu stron, do uzyskania złocistego koloru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować