Grillowana kiełbasa z gruszkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sezon na grilla rozpoczęty, więc zapraszam na pyszne danie.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 kiełbaski
    2 ząbki czosnku
    2 łyżeczki musztardy francuskiej
    łyżka miodu
    1/3 łyżeczki soku z limonki lub cytryny

    dojrzała gruszka
    szczypta soli i pieprzu
    łyżeczka oleju
    2 krople sosu sojowego ciemnego

    2 kromki pełnoziarnistego chleba
    łyżeczka masła
    mały ząbek czosnku
    odrobina natki pietruszki
    odrobina soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Tosty

Grillowana kiełbasa z gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę nacinam i wtykam w nie plasterki czosnku. Musztardę mieszam z miodem i sokiem z limonki. Gruszkę przecinam, smaruję odrobiną oleju, opruszam solą i pieprzem. Dodaję kropelkę sosu sojowego. Masło mieszam z rozgniecionym czosnkiem, dodaję posiekaną natkę pietruszki. Doprawiam do smaku szczyptą soli i pieprzu. Tosty układam na grillu, kiedy będą chrupiące smaruję ziołowym masłem. Kiełbaski i gruszki również smażę na grillu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki Kiełbasa Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

4.31 (225 ocen)

Kiełbasa z sarniny

To może cię zainteresować