Greckie Kofty

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

Potrawa która smakuje zarówno na ciepło jak i zimno.

  • 45 min

Składniki:

  • 400 g mielonej wołowiny
    200 g mielonego mięsa od szynki
    pół czerwonej cebuli
    1 jajko
    1 łyżka zielonej czubrycy
    sól, pieprz

    Dodatkowo:

    patyczki do szaszłyków
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Greckie kofty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę siekamy drobno. Mięso mieszamy z cebulą, jajkiem i przyprawami. Odstawiamy na jakiś czas.
    Formułujemy "długie kiełbaski" i nabijamy je na patyczki. Smażymy na patelni grillowej.

Porady

Najlepiej smakuje z sosem tzatzyki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować