Greckie kofty, czyli mielone na patyku

4.49 (169 ocen)

Grecka kofta to nic innego jak mielone na patyku doprawione charakterystycznymi dla greckich smaków przyprawami. Dzięki temu, że są pieczone są bardzo lekkie. Świetnie smakują z sosami na bazie jogurtu.

Składniki:


  • 1/2 kg mięsa mielonego
    1 cebula
    1 jajko
    1 kajzerka
    1 łyżeczka tymianku
    1 łyżeczka rozmarynu
    1 łyżeczka suszonej mięty
    po szczypcie: papryka słodka, gorczyca, czosnek suszony, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Greckie kofty, czyli mielone na patyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno siekamy. Kajzerkę moczymy w ciepłej wodzie, kiedy zmięknie odciskamy.
    2.
    3.
  • 2. Wszystkie składniki i przyprawy zagniatamy razem do powstania gładkiej, lepkiej masy.
  • 3. Mięsem oblepiamy patyczki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Greckie Kofty.

To może cię zainteresować