Grecka zupa z soczewicy z fetą

4.5 (199 ocen)

  • 60 min

Kiedyś natknęłam sie na ten przepis zaciekawił mnie i zrobiłam,Zupa bardzo dobra

  • 60 min

Składniki:

  • soczewica ok250 gr,2 cebule,2 marchewki,2-3 ząbki czosnku,puszka pomidorów krojonych,litr bulionu oregano,liść laurowy,sól,pieprz,ocet winny
    Na wierzch ,ser feta,oliwki,oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Grecka zupa z soczewicy z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soczewicę moczymy.W garnku podsmażamy pokrojoną cebulę ,czosnek,marchewkę dodajemy liść laurowy ,dodajemy soczewicę zalewamy bulionem i gotujemy aż soczewica będzie miękka dodajemy pomidory z puszki jeszcze chwilę gotujemy,sól ,pieprz .Gdy przestygnie blendujemy zupę ale nie do końca nie ma to być gładki krem ma być lekko rozdrobnione.Na koniec dodajemy oregano doprawiamy octem winnym jeśli potrzeba ,doprawiamy solą i można dodać trochę cukru.Po wyłożeniu na talerz posypujemy pokrojoną fetą i oliwkami polewamy oliwą z oliwek.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Soczewica

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grecka Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować