Gotowana mięsna rolada

  • wyświetlono: 622 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Urozmaicam domowe obiady tak, by mógł je jeść również nasz ponad roczny syn. Wersja dla dorosłych - z sosem pomidorowym.

SG209169
  • 70min

Składniki

40 dag mielonego mięsa wieprzowego,
2 duże marchewki,
posiekana natka pietruszki,
1 szkl. ryżu,
2 surowe jajka,
sól, pieprz,
bułka tarta.

Sposób przygotowania przepisu:

Gotowana mięsna rolada

  • 1. Ryż gotujemy. Studzimy. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce.
  • 2. Do miski dodajemy: mięso, ryż, marchewkę, natkę pietruszki, jajka, przyprawy i bułkę tartą. Mieszamy. Musi powstać masa zbliżona do klopsów - w razie potrzeby dodajemy bułki tartej. Masę odstawiamy na 10 minut.
  • 3. Masę mięsną umieszczamy w rękawie do pieczenia i związujemy oba jego końce. Gotujemy we wrzątku 1 godzinę. Wyjmujemy na większy talerz, usuwamy folię, a roladę kroimy w plastry.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniamięso mieloneroladadla dziecidzieckoobiad miesnygotowane mięsomięsna roladagotowana rolada

Komentarze

Podobne przepisy

Jak zrobić rolady mięsne, wołowe lub wieprzowe. How to make beef or pork roulades.

Dodane przez: Mariaszz

Tradycyjne rolady mięsne

Przedstawiamy typowe śląskie danie...

Mięsna rolada

Dodane przez: Dalia84

Mięsna rolada

Smaczne i efektowne danie.

Rolada mięsna z porem

Dodane przez: AnetaJ

Rolada mięsna z porem

Pyszna mięsna roladka, można ją...

Bardzo mięsna rolada

Dodane przez: monikaT83

Bardzo mięsna rolada

Mój pomysł na mięsko mielone-wersja...

Rolada gotowana dwa smaki.

Dodane przez: SLONCE

Rolada gotowana dwa smaki

Rolada składająca się z 2 rodzajów...

Rolada serowo-szpinakowa

Dodane przez: danwi13

Rolada mięsna serowo-szpinakowa :)

Połączenie mięsa,szpinaku,i fety...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE