Gotowana mięsna rolada

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Urozmaicam domowe obiady tak, by mógł je jeść również nasz ponad roczny syn. Wersja dla dorosłych - z sosem pomidorowym.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 40 dag mielonego mięsa wieprzowego,
    2 duże marchewki,
    posiekana natka pietruszki,
    1 szkl. ryżu,
    2 surowe jajka,
    sól, pieprz,
    bułka tarta.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Gotowana mięsna rolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy. Studzimy. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce.
  • 2. Do miski dodajemy: mięso, ryż, marchewkę, natkę pietruszki, jajka, przyprawy i bułkę tartą. Mieszamy. Musi powstać masa zbliżona do klopsów - w razie potrzeby dodajemy bułki tartej. Masę odstawiamy na 10 minut.
  • 3. Masę mięsną umieszczamy w rękawie do pieczenia i związujemy oba jego końce. Gotujemy we wrzątku 1 godzinę. Wyjmujemy na większy talerz, usuwamy folię, a roladę kroimy w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować