Kolorowa mięsna rolada

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 20 min

Pachnąca lubczykiem i kolendrą rolada wzbogacona kolorowymi warzywami to nie tylko ciekawa propozycja mięsnego składnika do tradycyjnego obiadu z ziemniakami i surówką, ale również doskonała zimna przekąska na każdą imprezę.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 350g mięsa gulaszowego
    500g fileta z kurczaka
    200g boczku surowego
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    1 jajko
    1 łyżki bułki tartej
    2 łyżeczki lubczyku
    3 łyżeczki kolendry w ziarnach
    5cm imbiru
    sól
    pieprz
    masło do wysmarowania formy
    1 słoik mieszanki warzywnej (kukurydza, groszek, marchewka)


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Kolorowa mięsna rolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-05mfr02 1. Masa mięsna:
    Filet z kurczaka, boczek, mięso gulaszowe, cebulę i czosnek zmielić maszynką do mielenia. Dodać jajko, lubczyk, bułkę tartą, kolendrę utartą w moździerzu, starty imbir, całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę mięsną. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • image-0dc3u86 2. Mieszankę warzywną odsączyć z zalewy.
  • image-00lgqe4 3. Masę mięsną przełożyć na pergamin, rozwałkować na kształt prostokąta
    o wymiarach 35cm x 30cm. Rozłożyć mieszankę warzywną na całej powierzchni prostokąta i zwinąć za pomocą pergaminu w roladę.
  • image-0v839y7 4. Roladę ułożyć w formie do pieczenia wysmarowanej masłem i piec
    w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45-50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować