Rolada serowo-mięsna

4.5 (155 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Rolada serowo-mięsna jest bardzo pyszna.Idealnie nadaje się na niedzielny obiad.Zazwyczaj spotykamy się w niedziele ze schabowymi lub kurczakiem,teraz możemy zaskoczyć gości roladą,jej wyjątkowy smak podbija podniebienia :)

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 7 jaj,ok.40dkg żółtego sera,200 ml majonezu winiary.
    0.500 g mięsa mielonego,4 większe ząbki czosnku,przyprawy:pieprz,kucharek,koperek.
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada serowo-mięsna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto : Mikserem zmiksować 6 jaj,nastepnie dodać 200g majonezu-zmiksowac,dodac zółty ser starty na tartce o grubych oczkach i wymieszać łyżką.Wylac na blachę wyłożoną papierem do pieczenia,posypac koperkiem.Piec w nagrzanym piekarniku na złocisty kolor.Około 20 min w 180 stopniach.Po upieczeniu odstawić do ostygnięcia.
  • 2. Farsz: pół kilograma mięsa mielonego mieszamy z jajkiem,przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Wykładamy na upieczony serowy biszkopt i zwijamy.
    Owijamy papierem do pieczenia i pieczemy ok.40 min w 180stopniach.

Porady

Zamiast koperku roladę możemy posypać szpinakiem. Zamiast czosnku można również dodać posiekane i podsmażone pieczarki. Farsz można doprawić ulubionymi przyprawami. Pokrojoną roladę można polać odrobiną sosu - najlepszy pieczeniowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować