gotowana jajecznica

0 (0 ocen)

  • 8 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Gotowana jajecznica. W smaku niczym nie odbiega od tej smażonej a jest o wiele zdrowsza. Polecam!

  • 8 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka
    sól, pieprz
    dodatki takie jak lubimy np: kiełbaska, wędlina, papryka, szczypiorek, cebulka, kukurydza
    woreczek do mrożenia (czasem robię w zwykłym śniadaniowym i też wychodzi)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Śniadanie

Gotowana jajecznica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowana jajecznica 1. Jajka myjemy, rozbijamy do miseczki lub kubka i roztrzepujemy lekko. Wszystkie skadniki wrzucamy do woreczka, mieszamy, doprawiamy.
  • gotowana jajecznica 2. Wrzucamy na wrzątek i pod pokrywka gotujemy tak jak gotujemy jajka. Mi to zajęło ok 6 min. Można krócej wtedy w środku będziemy miękki jajko na miękko :) smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.99 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Jajecznica z papryką

To może cię zainteresować