Szynka gotowana w chrzanie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo dobra domowa szyneczka przyrządzona według mojej inspiracji, mam pole do popisu bo mam całą działkę z chrzanem i robię z nim różne eksperymenty kulinarne, szynka wyszła kruchutka i pachnąca przyprawami z chrzanem i co najważniejsze bez zbędnych konserwantów i barwników.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • kg szynki wieprzowej ,,kulki,,
    2 laski chrzanu świeżego
    4 listki laurowe
    4 ziela angielskie
    łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wędliny Szynki

Szynka gotowana w chrzanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, chrzan zetrzeć na drobnej tarce i nasmarować mięso, odstawić do lodówki na ok 2 godziny lub całą noc.
  • 2. Następnie wodę zagotowujemy wraz z solą, zielem oraz listami laurowymi, wkładamy szynkę wraz z chrzanem tartym i gotujemy na malutkim ogniu pod przykryciem ok 90 minut.
  • 3. Następnie mięso wyjmujemy z zalewy aż wystygnie, przekładamy na talerz i studzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować