Ciasto Góra słodkości

5 (189 ocen)

  • 2 godz.
  • Średni

Słodkie-pyszne-idealne

  • 2 godz.
  • Średni

Składniki:

  • Biszkopt:
    8 jajek
    2 szkl.cukru
    2 szkl.mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao

    Krem I:
    Opakowanie kremu do karpatki
    500ml mleka
    150 g masła

    Krem II:
    1,5 kostki margaryny
    1/3 szkl. cukru
    1/2 szkl.wody
    2 szkl.mleka w proszku
    2 łyżki kakao
    dodatkowo paczka okrągłych biszkoptów
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopt kakaowy Biszkopty

Ciasto góra słodkości - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka,mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać i dodać kakao.
    Po upieczeniu biszkopt przekroić na dwie części i skropić herbatą, kawą lub rumem według upodobania.
    Krem:
    Krem do karpatki ugotować i utrzeć z masłem. Podzielić na pół, rozsmarować na jednej części biszkopta i przykryć drugą częścią. Na biszkopcie rozsmarować pozostałą część kremu. W masę należy powbijać biszkopty przekrojone na pół.

    Masło zagotować z wodą i cukrem, ostudzić. Do masy wmiksować 2szkl.mleka w proszku. Masę podzielić na pół. Do jednej części dodać kakao, a do drugiej jeszcze dwie łyżki mleka w proszku.
    Masy wylewać na przemian łyżką pomiędzy biszkoptami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

4.21 (355 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Góra lodowa

4.21 (355 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasto góra lodowa

JulkaTomeczek Ciasto dla wielbicieli masy z mleka w proszku 1 godz. 40 min

To może cię zainteresować