Ciasto góra słodkości - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić z cukrem, dodać żółtka,mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać i dodać kakao.
Po upieczeniu biszkopt przekroić na dwie części i skropić herbatą, kawą lub rumem według upodobania.
Krem:
Krem do karpatki ugotować i utrzeć z masłem. Podzielić na pół, rozsmarować na jednej części biszkopta i przykryć drugą częścią. Na biszkopcie rozsmarować pozostałą część kremu. W masę należy powbijać biszkopty przekrojone na pół.
Masło zagotować z wodą i cukrem, ostudzić. Do masy wmiksować 2szkl.mleka w proszku. Masę podzielić na pół. Do jednej części dodać kakao, a do drugiej jeszcze dwie łyżki mleka w proszku.
Masy wylewać na przemian łyżką pomiędzy biszkoptami.
Komentarze