Gołąbki z pomidorami

5 (183 ocen)

  • 60 min

Pachnące ziołami, często przygotowuję je na obiad dla mojej rodzinki

  • 60 min

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    0,5 kg. mięsa mielonego
    1 cebula
    2 pomidory
    1 woreczek ryżu
    1 puszka pomidorów krojonych w ziołach
    2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego
    1 łyżeczka bazylii
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę lekko obgotować, aby z łatwością zdjąć z niej liście. Mięso mielone wymieszać z ugotowanym ryżem, posiekaną w kostkę cebulą i pomidorami, przyprawą do mięsa, solą i pieprzem. Z mięsa formować kulki, które zawijamy w liście kapusty. Zwinięte gołąbki obsmażamy chwilę na patelni. Przekładamy do garnka. Dodajemy pomidory z puszki, bazylię i podlewamy wodą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować