Gołąbki z młodej kapusty i kaszy jaglanej

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Bardzo lubie dania z młodej kapusty są takie delikatne i smaczne.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
    1 woreczek ugotowanego ryżu
    1 woreczek kaszy jaglanej
    jajko
    1 główka dużej kapusty
    przyprawy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki z młodej kapusty i kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kapusta 1. Umyj kapustę i wytnij ze środka głąb.
  • kapusta 2. włóż do gotującej wody i obracaj ją co jakiś czas aby liście lekko zmiękły.
  • kasza 3. Ugotuj kaszę
  • ryż 4. Ugotuj ryż
  • mięso mielone 5. mięso mielone dopraw i dodaj jajko.
  • kasza z ryżem 6. wymieszaj ryż z kaszą. To ważne aby je wymieszać ponieważ nie musimy wtedy za długo mieszać mięsa z kaszą i jest delikatniejsze.
  • mięso 7. dodaj kasze z ryżem do mięsa.
  • farsz na gołąbki
8. wymieszaj wszystko delikatnie i ewentualnie jeszcze dopraw.
  • zawijamy mięso 9. Wyjmij kapustę i delikatnie oderwij kilka liści ,a resztę odłóż do garnka aby sie dalej obgotowała.
    Kładziemy porcję farszu mięsnego na liść kapusty i zawijamy. Można takiego gołąbka zawiązać nitką.
  • gołąbki 10. Tak pozwijaj gołąbki.
  • gołąbki 11. Gołąbki smażymy na rozgrzanym tłuszczu około 15 minut.
  • gołąbki 12. Następnie obsmażone gołąbki przekładamy do szkła żaroodpornego z tym tłuszczem i dolewamy troszkę wody.
    wstawiamy na pół godziny do rozgrzanego piekarnika w 180 stopniach. wyłączamy po 30 minutach i pozostawiamy aby sobie doszły w cieple.
    Po wyjęciu można zaciągnąć sok powstały podczas pieczenia wodą z mąką i przecierem pomidorowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować