Gołąbki z kaszanką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Polecam dzisiaj nieco inne gołąbki jak dotychczasowe.
Gołąbki z kaszanką zrobiłam ponieważ kaszankę miałam w lodówce i trzeba było ją zużyć, wiec powstały te oto gołąbki.

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kapusta biała 1 szt,
    kaszanka około 1 kg,
    cebula 2 szt,
    olej 1 łyżka,
    sól, pieprz do smaku,
    dodatkowo;
    ketchup,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Dania główne Gołąbki

Gołąbki z kaszanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gołąbki z kaszanką 1. Z kapusty wyciąć głąb, a w puste miejsce wlać łyżkę oleju, następnie obgotować w gorącej wodzie tak aby liście zmiękły.
    Miękkie liście rozdzielić jeden od drugiego.
    Ściąć twarde zgrubienia.
    Farsz;
    Kaszankę wyjąc z jelita włożyć na rozgrzaną patelnie dodać obraną pokrojoną cebule wymieszać i lekko podsmażyć.
    W razie potrzeby doprawić pieprzem i solą.

    Liście kapusty napełniać farszem z kaszanki i zawijać gołąbki.
    Ułożyć ciasno w garnku wyłożonym liśćmi.
    Podlać wywarem i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 1,5 godziny (najlepiej do miękkości gołąbków).
    W razie konieczności podlać wodą.

    Podawać polane ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kapusta Mięso Olej Przyprawy Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować