Gołąbki w liściach wingoron

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Gołąbki duszone w liściach winogron.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20-25 świeżych liści winogron, mogą być również z zalewy
    pół szklanki ryżu
    500 g mielonego mięsa
    cebula
    świeży majeranek
    gałązka lubczyku
    sól
    pieprz
    gałka muszkatołowa
    chili
    500 g passaty pomidorowej
    2-3 liście laurowe
    2-3 ziela angielskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki w liściach wingoron - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeśli używamy świeżych liści to je sparzamy.
    Ryż gotujemy w dwóch szklankach osolonej wody, a następnie mieszamy go z mięsem, posiekaną cebulą, przyprawami oraz ziołami.
    Farsz zawijamy w liście winogron. Układamy ciasno w żeliwnym/żaroodpornym naczyniu, posypujemy zielem i liśćmi laurowymi oraz zalewamy passatą. Wstawiamy do zimnego piecyka, nastawiamy temperaturę na 180 stopni i pieczemy przez godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Liście winogron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować