REKLAMA
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym
(średnia 4.5 z 152 głosów)
Soczyste, delikatne mięso połączone z kapustą, ryżem, pachnącą natką pietruszki, podane w intensywnym pomidorowym sosie z akcentem papryki to alternatywa dla klasycznych gołąbków i fajny pomysł na kompletny obiad.
Gołąbki bez zawijania są pyszne:)
Smaczne danie, zdecydowanie szybsze w wykonaniu niż tradycyjne gołąbki.
Takie gołąbki moja Mama robi od lat stosunkowo często, bo każdy lubi, a są mniej pracochłonne od tradycyjnych, zawijanych. Porcja jest duża, dlatego dla mniejszej rodziny (3-4 osoby) polecam zmniejszyć proporcje o połowę. Do tej pory nie odciskałam soku, ale lepiej się formują, gdy się tak postąpi.
Nie są to tradycyjne gołąbki, chociaż w smaku są tak samo rewelacyjne. Te "gołąbki" to tak naprawdę klopsy z kapusty, ryżu i mięsa z dodatkiem zrumienionej cebulki. Bardzo łatwe w przygotowaniu, nie wymagają parzenia kapusty ani wcześniejszego gotowania ryżu.
szybkie, pyszne i banalnie proste
Komentarze