Gofry z dżemem i bitą śmietaną

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Polecam pyszne gofry obłożone dżemem i ozdobione bitą śmietaną.
Smakują wybornie i są bardzo smaczne.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mąka 2 szklanki
    cukier 4 -5 łyżek
    olej 1/2 szklanki
    mleko 3/4 szklanki
    2 jajka
    proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki
    szczypta soli
    dodatkowo ;
    dżem 1 słoik
    1 op. śmietan fix
    2 łyżki cukru pudru
    śmietana 30 % - 400 ml
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Desery

Gofry z dżemem i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka utrzeć z cukrem i ze szczyptą soli na pulchną masę dodać mleko olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
    Całość dobrze wymieszać i piec gofry.
    Gofry pieczemy około 5 - 6 min.
    Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem pod koniec ubijania dodajemy śmitan fix.
    Upieczone gofry smarujemy dżemem i nakładamy ubitą śmietanę.
    Dekorujemy kolorową posypką i listkami mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować