Gofry gryczano - kakaowe

3.67 (3 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zdrowsza wersja lubianych gofrów. Dzięki mące gryczanej i braku cukru mają niski indeks glikemiczny, przez co mogą być spożywane także przez cukrzyków.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 6 sztuk:
    2 jajka
    4 łyżki wody gazowanej
    80 g mąki gryczanej
    1 łyżeczka kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżeczki erytrytolu lub ksylitolu
    80 g masła
Wystaw ocenę:

3.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Gofry gryczano - kakaowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z wodą gazowaną i erytrytolem.
    Masło rozpuścić i ostudzić.
  • 2. Suche składniki czyli mąkę, kakao i proszek do pieczenia wymieszać i dodać do masy jajecznej, zmiksować.
    Na końcu dodać przestudzone masło, wymieszać.
  • 3. Masę wylewać na rozgrzaną gofrownicę.
    Upiec gofry.

Porady

Najlepiej podawać ze świeżymi owocami i jogurtem naturalnym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka gryczana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować