Gofry budyniowe

1 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Zapraszam na pyszne gofry budyniowe. Przygotowane na proszku budyniowym są bardziej delikatne od tradycyjnych gofrów. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 jajko
    5 łyżek mleka
    1 łyżka olej
    1 łyżka cukru
    1 op budyniu waniliowego ( na 0,5 l )
    5 łyżek z czubkiem mąki
    4 szczypty proszku do pieczenia
    olej do gofrownicy
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Gofry

Gofry budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlewamy mleko i olej, dodajemy wybite jajko i mieszamy. Wsypujemy proszek budyniowy i cukier, mieszamy. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia i ponownie mieszamy.
    Rozgrzewamy gofrownice i smarujemy olejem, nakładamy łyżką porcje ciasta i pieczemy gofry. Upieczone gofry przekładamy na metalową kratkę i studzimy.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować