2 szklanki mąki pszennej
1 op budyniu waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki cukru
50 g oleju
1 jajko
1,5 szklanki mleka
Do podania:
Bita śmietana
Cukier puder
borówki
Sposób przygotowania przepisu:
Gofry budyniowe
1.
Do miski wbić jajko, dodać olej, cukier, budyń,
Wlać mleko, wsypać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Zmiksować do połączenia się składników. Odstawić na 15 minut, ponownie zmiksować.
Na rozgrzaną gofrownicę nakładać chochelką ciasto na gofry. Piec na rumiano. Studzić na kratce. Podawać posypane cukrem pudrem, z bitą śmietaną i owocami
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze