Ostatnio często robię gofry, a to za sprawą mojej nowej gofrownicy. Dobra gofrownica to jednak podstawa. Gofry budyniowe powstały na śniadanie, dla najmłodszego w rodzinie. To taki szybki i łatwy przepis, nie potrzebujesz miksera i nie musisz ubijać osobno białek. Pyszne i chrupiące, bardzo smaczne. Wypróbowałam w zeszłym miesiącu już wiele przepisów na gofry, te trafiają na moją listę ulubionych.
0 (0 ocen)
Porady
Cukru możesz dać więcej 75 – 125 g do smaku, w zależności od tego na ile możesz sobie pozwolić. Jeśli nie masz budyniu możesz zastąpić mąką ziemniaczaną w tej samej ilości. W celu usunięcia grudek możesz przelać ciasto prze sitko, lub użyć miksera. Ja całe ciasto zrobiłam trzepaczką rózgową i grudek nie było, wystarczy dobrze wymieszać.
Komentarze