galaretkowiec na zimno

4.5 (141 ocen)

  • 60 min

Po lodówce plątał się kubek kremówki zamieniłam go więc w takie szybkie i łatwe ciasto. Doskonałe dla dzieci i miłośników galaretek.

  • 60 min

Składniki:

  • *tortownica 21 cm
    Składniki:
    na biszkopt:
    2 jajka
    1/2 szklanki mąki
    1/2 szklanki cukru
    1/2 łyżeczki proszku
    na piankę:
    2 galaretki pomarańczowe
    galaretka czerwona
    200 g śmietanki kremówki
    3/4 szklanki mleka
    1 opakowanie Śnieżki
    na wierzch:
    zielona galaretka
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Galaretkowiec na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników upiec cienki biszkopt. Czerwoną i jedną pomarańczową galaretkę rozpuścić w szklance wody (każdą osobno), przelać do płaskiego pojemnika i odstawić do stężenia. Stężałe pokroić w kostki. Drugą pomarańczową galaretkę rozpuścić w szklance wody i wystudzić. Kremówkę ubić na sztywno. Śnieżkę ubić z mlekiem i wymieszać z kremówką i płynną galaretką pomarańczową. Zieloną galaretkę rozpuścić w szklance wody. Na biszkopcie ułożyć kostki galaretek i zalać pianką. Kiedy zastygnie zalać zieloną galaretką.

Porady

Można użyć innych kolorów galaretek lub dodac owoce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować