Galaretki lub owoce w czekoladzie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób

Zdrowsza alternatywa żelek, owoce w czekoladzie również smakują wybornie

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 galaretka czerwona
    1 szklanka wrzącej wody ( 250 ml)
    100 gram gorzkiej czekolady min 70%
    foremka do lodów lub po pralinach
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galareta Desery Galaretki

Galaretki lub owoce w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Galaretki lub owoce w czekoladzie 1. Galaretkę rozpuścić w szklance wrzącej wody, wystudzić i wypełnić foremkę. Schłodzić do całkowitego stężenia. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej. Wystudzić. Wyjęte z foremki galaretki zanurzać w czekoladzie i układać na tacy wysłanej folią aluminiową. Schłodzić.
    Porady:
    Nie z każdej foremki dobrze wyjmują się galaretki, aby sobie ułatwić zadanie można galaretkę wlać do pojemnika a po dokładnym stężeniu pokroić w kostkę i wtedy zanurzać w czekoladzie.
    Zamiast galaretek mogą być śliwki suszone bez pestek, które uprzednio należy zalać rumem, odstawić najlepiej na noc. Po tym czasie osączyć na ręczniku papierowym i wtedy zanurzać w stopionej czekoladzie. Zamiast śliwek suszonych mogą być świeże owoce np cząstki mandarynek, plastry kiwi itd..
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gorzka czekolada Śliwki Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować