Galaretki w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę rozpuścić w szklance wrzącej wody.
2.Czekoladę gorzką rozpuścić nad parą wodną. Za pomocą pędzelka wysmarować ścianki foremek silikonowych do czekoladek. Wstawić do lodówki by czekolada stężała. Czynność można powtórzyć w razie gdyby ścianki były za cienkie.
3.W czekoladowe korpusy wlać tężejącą galaretkę.Ważne jest by pozostawić troszkę miejsca na dno czekoladki, także nie wlewać galaretki do końca. Wstawić foremki do lodówki, by galaretka dobrze się stężała.
4.Gdy galaretka będzie odpowiednia na dno wylać czekoladę, Wyrównać brzegi i znów wstawić do lodówki. Zajadać
Porady
Zamiast silikonowych foremek do czekoladek można użyc malutkich papilotek na babeczki.
Komentarze