Galaretki w czekoladzie

4.5 (169 ocen)

  • 60 min

Jak dla mnie połączenia dwóch świetnych i pysznych składników :) szlachetna gorzka czekolada i dziecięcy smak galaretki :)

  • 60 min

Składniki:

  • Galaretka ulubionego smaku - u mnie kiwi - 1 op
    gorzka czekolada
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Galareta Desery Galaretki

Galaretki w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuścić w szklance wrzącej wody.
  • 2. Czekoladę gorzką rozpuścić nad parą wodną. Za pomocą pędzelka wysmarować ścianki foremek silikonowych do czekoladek. Wstawić do lodówki by czekolada stężała. Czynność można powtórzyć w razie gdyby ścianki były za cienkie.
  • 3. W czekoladowe korpusy wlać tężejącą galaretkę.Ważne jest by pozostawić troszkę miejsca na dno czekoladki, także nie wlewać galaretki do końca. Wstawić foremki do lodówki, by galaretka dobrze się stężała.
  • 4. Gdy galaretka będzie odpowiednia na dno wylać czekoladę, Wyrównać brzegi i znów wstawić do lodówki. Zajadać

Porady

Zamiast silikonowych foremek do czekoladek można użyc malutkich papilotek na babeczki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować