Galaretka z borówkami

3.67 (3 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

prosty deser z borówkami

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 galaretka o smaku borówkowym
    1 galaretka przezroczysta
    1 garść borówek
    150 ml śmietany 30 %
    1 łyżka cukru pudru
Wystaw ocenę:

3.67 (3 ocen)

Galaretka z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę borówkową i przezroczystą rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu w dwóch oddzielnych naczyniach, studzimy.
    Tężejącą galaretkę borówkową wlewamy do szklanek do 1/3 wysokości i odstawiamy na kilka minut do lodówki do stężenia. Na stężałą galaretkę borówkową wlewamy przezroczystą (najlepiej aby była też już tężejąca, wtedy owoce nie będą opadały) i dodajemy borówki. Odstawimy do całkowitego stężenia.
    W tym czasie przygotowujemy bitą śmietanę. (śmietanę ubijamy z cukrem pudrem)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować