Galaretka jogurtowa z borówkami i truskawkami

5 (1 ocen)

  • 2 godz.

Smaczny i zdrowy deser, bez grama cukru. Idealny dla osób dbających o linię, lub cukrzyków.

  • 2 godz.

Składniki:

  • -300 g gęstego jogurtu naturalnego
    -1,5 łyżeczki żelatyny
    -4 łyżki zimnego mleka
    -100 g borówki amerykańskiej
    -ok 8 dużych truskawek
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Galareta Desery Galaretki

Galaretka jogurtowa z borówkami i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę zalewamy zimnym mlekiem i dokładnie mieszamy. Gdy zacznie pęcznieć wstawiamy na wolny ognień i zagotowujemy cały czas mieszając. Kiedy żelatyna całkiem się rozpuści zdejmujemy z ognia i lekko przestudzamy.
  • 2. Do żelatyny i mleka stopniowo, ciągle mieszając dodajemy jogurt i mieszamy, aby nie było grudek. Dodajemy umyte i osuszone borówki, delikatnie mieszamy. Wkładamy na 20 minut do lodówki.
  • 3. Po tym czasie na wierzch deseru wtykamy pokrojone w plasterki truskawki. Odstawiamy do lodówki na około 90 minut do całkowitego stężenia. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Owoce Truskawki Galaretka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować