Galaretka cytrynowa z bratkami , porzeczkami, borówkami i morelami

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To niesamowity sposób na prosty, smaczny i efektowny deser.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki:
    1 opakowanie galaretki cytrynowej
    1,5 łyżeczka żelatyny
    550 ml wrzątku
    Pół szklanki porzeczek
    Pół szklanki borówek amerykańskich
    3 morele
    2 garście bratków
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Galaretki

Galaretka cytrynowa z bratkami , porzeczkami, borówkami i morelami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę i proszek galaretkowy rozpuść we wrzątku. Wymieszaj, aż nie będzie grudek i odstaw do przestygnięcia. Owoce umyj, oczyść , osusz. Morele wypestkuj i pokrój na mniejsze kawałki. Bratki delikatnie opłukaj i osusz. Małą porcje tężejącej galaretki posmaruj na ścianki szklanek deserowych i przyklej do nich bratki, tak aby szczelnie przylegały do ścianek szklanki. Następnie do pozostałej mieszanki galaretkowej dodaj owoc, wymieszaj i wyłóż do szklanek. Schłodź w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kwiaty jadalne Porzeczki Borówki Morele

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować