Francuskie bułeczki serowe

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo szybkie w przygotowaniu, a i znikają w niewyjaśnionych okolicznościach :)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie
    250 g sera białego
    2 łyżki cukru
    1 cukier waniliowy
    1 jajo
    1 łyżka budyniu waniliowego

    PONADTO:

    cukier puder
    2 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Francuskie bułeczki serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser biały połączyć z żółtkiem, budyniem i cukrami, dokładnie wymieszać.
  • 2. Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować dokładnie masą serową.
  • 3. Ciasto zwinąć w roladę wzdłuż dłuższego boku.
  • 4. Pokroić ostrym nożem na równe części wg uznania.
  • 5. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 6. Posmarować mlekiem po wierzchu.
  • 7. Piec ok 20 min. w 180 stopniach.
  • 8. Ppo upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

5 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Bułeczki serowe

To może cię zainteresować