Flaczki wołowe

  • wyświetlono: 1555 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Jestem studentką. Kulinarną pasją zaraziła mnie moja mama Ewa, która gotuje wprost znakomicie.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Paulina Stróżak, Lublin
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● 1 kg obgotowanych, pokrojonych w paski flaczków wołowych
● 2 l bulionu wołowego
● cebula
● 2 marchewki
● łyżka smalcu
● łyżka ostrej mielonej papryki
● pieprz
● majeranek
● przyprawa uniwersalna
● łyżka mąki

Sposób przygotowania przepisu:

Flaczki wołowe

  • 1. Cebulę obieramy
    i kroimy w małą
    kostkę. Na patelni
    rozgrzewamy smalec.
    Wsypujemy cebulę,
    szklimy.
  • 2. Do garnka wlewamy 1,5 litra
    bulionu, zagotowujemy.
    Cebulę oprószamy papryką
    i podsmażamy, aż nabierze
    intensywnego czerwonego
    koloru. Mieszając, dodajemy
    mąkę. Chwilę podsmażamy.
    Rozprowadzamy resztą bulionu
    i przelewamy do garnka.
    Wkładamy flaczki. Gotujemy
    kilka minut.
  • 3. Marchewki myjemy, obieramy
    i kroimy w małą kostkę.
    Wsypujemy do flaczków. Gotujemy
    do miękkości. Pod
    koniec gotowania doprawiamy
    do smaku solą, pieprzem
    i majerankiem.
PPWS_01-2011

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilflaczki wołowe

Komentarze

Podobne przepisy

Flaczki

Dodane przez: lucyna19

Tradycyjne flaczki

Tradycyjne flaczki to ulubiona...

flaczki

Dodane przez: JOANNA 55a

FLACZKI

pożywna potrawa

Niby flaczki z kurczaka

Dodane przez: joanna30

Niby flaczki z kurczaka

Jest to propozycja dla tych, którzy...

FLACZKI WOŁOWO-DROBIOWE

Dodane przez: ircia

FLACZKI

SĄ ZNAKOMITE,UWIELBIANE ZWŁASZCZA...

Flaczki drobiowe

Dodane przez: Czarek

Flaczki drobiowe

Bardzo smaczne flaczki ugotowane...

Flaczki

Dodane przez: martini95

Flaczki

Do ich przygotowania możemy wykorzystać...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE