Flaczki cielęce z drobiem

5 (175 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Flaczki bardzo lubię, ale te cielęce smakują mi najbardziej. Smaczne i szybkie do zrobienia.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg. gotowany flaków cielęcych
    1 porcja rosołowa ze skrzydłami
    2 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    4 gałązki natki pietruszki
    3 łyżki majeranku
    3 listki laurowe
    1 łyżka papryki słodkiej
    szczypta papryki ostrej
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (175 ocen)

Zobacz również:

Zupy Flaczki

Flaczki cielęce z drobiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Porcję rosołową myję, zalewam 3 litrami wody, dodaje obrane i umyte warzywa i gotuję do miękkości. Flaczki zalewam wodą i gotuję 3 minuty, cedzę, dodaję do odcedzonego rosołu drobiowego, dodaję listki laurowe i gotuję do miękkości. Dodaję starte na tarce o dużych oczkach, marchewkę, pietruszkę i seler, a także obrane i pokrojone mięso z porcji rosołowej. Mieszam i doprawiam papryką, majerankiem, solą i pieprzem. Doprowadzam do zagotowania i podaję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować