„FLACZKI” Z KURCZAKA

5 (193 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna zupka z drobiem, fajne urozmaicenie dla codziennych zup

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 podudzia z kurczaka
    pół kg piersi z kurczaka
    1 pietruszka
    2 marchewki
    cebula
    pół selera
    sól, pieprz
    2 łyżki przyprawy do flaków
    majeranek, słodka i ostra papryka w proszku
    listki laurowe - 2 szt
    ziele ang - 4 szt
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Zupy Flaczki

„flaczki” z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wkładamy do garnka, zalewamy wodą, wlewamy jej dwa razy tyle ile zajmuje mięso. Kiedy zacznie się gotować, zbieramy powstający szum. Dokładamy obrane warzywa oraz listki laurowe, ziele ang, dodajemy sól oraz pieprz. Gotujemy ok 45 minut. Po tym czasie wyjmujemy mięso oraz warzywa, studzimy.
    Pietruszkę, selera i marchewkę ścieramy na tarce na dużych oczkach. Udka obieramy z kości, skóry odrzucamy.Mięso z udek i pierś kroimy w paseczki.
    Wywar w którym gotowało się mięso przecedzamy przez sito, wlewamy z powrotem do garnka, dokładamy mięso oraz pokrojone warzywa. Dodajemy przyprawę do flaków, majeranek, obie papryki do smaku. Gotujemy razem jeszcze ok 10- 15 minut. Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować