Fishburger z pesto z liści rzodkiewki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Burger z dorszem i pesto z liści rzodkiewki. Pesto jest pyszne, dość ostre i ma piękny kolor.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Bułki - 2szt (dowolne)
    Filet z dorsza - 2 kawałki po ok 100g
    Jajko - 1szt
    Mąka i bułka tarta do obtoczenia ryby
    Olej do smażenia
    Sól, pieprz
    Pomidor - 1 szt

    Pesto:
    Liście rzodkiewki z 1 pęczka
    Orzechy włoskie - 1 garść
    Oliwa lub olej - 1 łyżka
    Sok z cytryny - 1 łyżka
    Czosnek - 1 mały ząbek
    Pieprz, sól, chilli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Burgery Pesto

Fishburger z pesto z liści rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fishburger z pesto z liści rzodkiewki 1. Pesto:
    Liście rzodkiewki bardzo dobrze myjemy. Dodajemy obrany ząbek czosnku, olej, orzechy, sok z cytryny i przyprawy. Całość miksujemy blenderem na gładką masę. Zostawiamy do przegryzienia.
  • Fishburger z pesto z liści rzodkiewki 2. Filety z dorsza obsypujemy solą i pieprzem. Maczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor.

    Bułki przecinamy na pół, smarujemy pesto, kładziemy pomidora i opieczoną rybę i przykrywamy górną częścią bułki.

    Najlepiej podawać z frytkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować