Polskie pesto z liści rzodkiewki

5 (160 ocen)

  • 5 min

Niedoceniane liście rzodkiewki mają dużo więcej witaminy C od samych rzodkiewek. Przyrządzone z nich pesto nadaje się świetnie do makaronu jak i dań mięsnych.

  • 5 min

Składniki:

  • - 2 duże garści liści rzodkiewki
    - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    - 5 łyżek oleju rzepakowego
    - garstka orzeszków ziemnych
    - 1/3 szklanki startego parmezanu
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Pesto

Polskie pesto z liści rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście dokładnie myjemy i wrzucamy do blendera. Dodajemy natkę pietruszki, orzeszki, parmezan i polewamy olejem. Blendujemy na jednolitą masę. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku i ponownie blendujemy.

Porady

Dla uzyskania ulubionej konsystencji pesto można dodać mniej lub więcej oleju.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzodkiewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować