Pesto z liści rzodkiewki

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Świetny sposób na wykorzystanie liści rzodkiewki, które zwykle wyrzucamy. Przepis doskonale wpisuje się w trend "no waste".

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pęczki liści rzodkiewki
    100 ml oliwy
    2 ząbki czosnku
    100g prażonych orzeszków ziemnych
    1 świeża papryczka jalapeno
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pesto Pasty

Pesto z liści rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wrzucić do miski i zblendować. Gdy pesto będzie zbyt gęste, dodawać stopniowo oliwy i blendować, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.

Porady

Pesto można użyć jako sos do makaronu lub dodatek do wielu dań, np. zupy krem z dyni (przepis u mnie na profilu).

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować