pesto z liści rzodkiewki

4 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób

Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na pesto z liści rzodkiewki. TAK ! LIŚCIE RZODKIEWKI SĄ JADALNE :) ! Na pewno nie wszyscy o tym wiedzą. A szkoda, bo są bardzo, bardzo zdrowe.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 - 2 pęczki młodych liści rzodkiewki
    1 łyżka pestek słonecznika
    1 łyżka pistacji bez skorupek
    1 czubata łyżka tartego sera parmezanu / grana padano
    1 ząbek czosnku
    oliwa z oliwek - ilość wg uznania
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Pesto

Pesto z liści rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście rzodkiewki dokładnie umyj i osusz. Następnie usuń twarde części. Słonecznik podpraż na suchej patelni.
    Liście rzodkiewki, pestki słonecznika, pistacje, ser i czosnek zblenduj na papkę. Dodaj oliwę z oliwek - ilość według uznania. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
    Można przełożyć do słoiczka, szczelnie zamknąć i przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzodkiewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować