Filety z kurczaka w cieście naleśnikowym

4.51 (183 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Filety z kurczaka w cieście naleśnikowym - mięciutkie, delikatne mięso. Pyszne, sycące danie obiadowe.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg filetów piersi z kurczaka,
    2 łyżki przyprawy do drobiu
    szklanka mleka,
    ok 3/4 szklanki mąki,
    2 jajka,
    łyżeczka soli,
    pół łyżeczki proszku do pieczenia,
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (183 ocen)

Filety z kurczaka w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mleka dodajemy jajka, sól, proszek do pieczenia oraz stopniowo mąkę. Mieszamy dokładnie - konsystencja gęstego ciasta naleśnikowego. Odstawiamy na 10-15 minut. W razie potrzeby dodajemy niewielką ilość mąki.
    Filety dzielimy na 2-3 części w zależności od grubości filetów. Posypujemy przyprawą do kurczaka.
    Zanurzamy kolejno filety i wkładamy bezpośrednio na dobrze rozgrzaną patelnię z olejem. Smażymy na mocno rumiany kolor z obu stron - po około 3-4 minuty z każdej strony na średnim ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować