Filety w cieście

4.5 (183 ocen)

Pyszna odmiana tradycyjnych schabowych. Ciasto bardzo aromatyczne dzięki świeżym ziołom.

Składniki:

  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
    1 szklanka mąki
    1 jajko
    1 szklanka mleka
    garść świeżego tymianku
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Filety w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta oczyść i opłucz. Osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na mniejsze kawałki. Do miski wlej mleko, wbij jajko oraz wsyp mąkę, przyprawy i posiekany tymianek. Dokładnie połącz składniki. Mięso włóż do ciasta, dokładnie obtocz. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Kurczak Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować